Scythe

SB-600-027

New

80,00 €

More info

„Scythe“ -  vienas geriausių Stonemaier šedevrų. Žaidimas skirtas 1–5 žaidėjams ,vidutinė vienos žaidimo partijos trukmė 115 minučių. 

Alternatyvioje realybėje po Pirmojo pasaulinio karo Rytų Europos teritorijoje susikūrė kelios naujos valstybės, kurios ir toliau yra priešiškos. Ilgas karas davė impulsą mokslinei mintiai, kuri leido sukurti precedento neturintį ginklą, panašų į milžiniškus robotus. Su savo piliečių parama penki lyderiai yra pasirengę pradėti naują karo etapą ir jį laimėti.

Scythe visų pirma išsiskiria puikiu lenkų menininko Jakubo Rozalskio dizainu. Sodrios ir įmantrios lentelių ir žemėlapių iliustracijos atrodo kaip tikri paveikslai, padaryti pagal socialistinio realizmo dvasią. Nors šis realizmas yra kiek specifinis – šalia valstiečių ariamoje žemėje ar miško kirtėjų miško pakraštyje vaizduojami didžiuliai robotai, tarsi migruojantys iš „Battletech“ lentos. 

Žaidime „Scythe“ dėl karinės šlovės ir naujų teritorijų kovos penkios frakcijos: Šiaurės karalystė, Saksonijos imperija, Polanijos Respublika, Krymo chanatas ir „Rusvet“ sąjunga. Pasirinkę vieną iš frakcijų, žaidėjai gauna visus ją atitinkančius komponentus. Frakcijos vadovas statomas aikštėje prie pradinės padėties. Kiekviena frakcija ir jos vadovas turi unikalius sugebėjimus ir pradinius išteklius.

Žaidime nėra skirstymo į raundus ar etapus: žaidėjai tiesiog pakaitomis keičiasi ir kiekvienas savo ruožtu atlieka vieną / du veiksmus, nurodytus jo asmeniniame lauke. Pagrindinė „Scythe“ mechanika yra nukreipta į žaidėjų laukus. Žaidėjo laukas yra padalintas į 4 dalis, kurių kiekviena turi viršutinį ir apatinį pasirinkimą lauką Pirmiausia žaidėjas pasirenka norimą lauko dalį, o tada paskelbia, kurį veiksmą atliks – viršutinį, apatinį ar abu.

Strategija, veiksmų įvairovė ir skirtingi tikslai, bei geras laikas žaidžiant šį puikų žaidimą, štai kas jūsų laukia jei šis šedevras papildys jūsų stalo žaidimų kolekciją. 

Žaidimo rūšis: 

Ekonominis

Kovinis

Mokslinė fantastika

Teritorijos statymas

Mechanizmai:

Plėtimasis plote

Kortų žaidimo konfliktų sprendimas

Priverstinis įsipareigojimas

Judėjimas tiklais

Šešiakampis tinklas

Pasakojimo pasirinkimas / pastraipa

Lenktynės

Solo žaidimas

Kintančios žaidėjo galios

Žaidėjų skaičius: 1-5

Trukmė: 90-115 min

Rekomenduojamas amžius: 14+

BGG įvertinimas: 14 [8.2]

Leidėjas: Stonemaier Games

Išleidimo metai: 2016

9 other products in the same category: